Hur jag gick ner 20 kg på 2 månader

Jag har aldrig förståt mig på tjockisar ärligt talat! Folk som gnäller om deras vikt och skyller på någon sjukdom? Seriöst, ni är inte sjuka! Det är något psykiskt! Jag har varit där och stärkt mitt mentala tänkande för att gå ner i vikt.
 
Jag har träffat många människor som säger sig vara tjocka på grund av en sjukdom och lägger all sin tid på att skylla ifrån sig. Det är just därför dessa människor förblir tjocka! Dag efter dag kommer dessa människor till jobbet med godis och coca cola. Sedan vid lunsch beställer dessa människor pizza? Skojar DESSA MÄNNISKOR med mig?
 
Alla som vill gå ner i vikt borde ju veta att antingen bantar du eller följer en diet för att tappa kilon. Som sagt så gick jag upp så mycket i vikt under min gravidtet, jag låg på 112kg innan förlossningen!. Just då hatade jag mig själv för att jag gått upp så mycket i vikt.. livet var ju tuft när jag vägde så mycket! Vissa jobb fick jag inte för att jag var tjock! Detta samhälle är väldigt yttligt. Ni som säger annat ljuger. Nu när jag väger 80 kg märker jag en stor skillnad på hur jag blir bemött. Ibland blev jag förbannad då vissa människor sa till mig - Du är inte tjock, du är fin som du är! Haha, skojar ni med mig?!
 
Hur som helst mina läsare. Om ni är tjocka och mår dålig. Se till att göra något åt det, för ingen annan kommer göra det åt er. Den bästa dieten enligt mina erfarenheter är ju dieten vid namn LCHF (LOW CARBS HIGH FAT). Den dieten involverar ej någon bantning. Du får äta hur mycket du vill av rätt mat. Tro mig, om jag klarar gå ner i vikt så klarar ni också gå ner i vikt! Jag är väldigt svag för söta saker och jag unnar mig ibland, men mitt mål är att väga 55 kg till julafton. Jag har satt målet till julafton på grund av att jag inte vill vara den tjocka vid bordet :P
 
Idag åt jag ägg med yoghurt och mjölk/te till frukost. Det är en äkta LCHF-frukost, kram på Er <3
 
 
 
1 Hanna Karlsson:

skriven

Du har fel med en del av det du skriver. Första två meningarna gör mig arg på riktigt. Många mediciner orsakar övervikt, många sjukdomar gör att man lägger på sig. Du förenklar, det är inte enkelt, det är en kamp för många och ditt inlägg tyder på bristande förståelse. Bara för att det var lätt för dig betyder inte det att det är lätt för alla andra också. Lite ödmjukhet skulle inte skada.

Svar: Aa men varför ta medicin som kan göra en tjock :/?
Sifa

2 knaperbloggen:

skriven

ja det finns mediciner som kan skapa övervikt eller ångest. Det är inte så lätt.

3 matilda:

skriven

'varför ta medicin som kan göra en tjock?'. för att medicinen kanske är nödvändig för en? Sedan så kan en biverkning vara att man går upp i vikt men det får man ta, fattar du väl! (Tex. så behöver jag antidepressiv medicin vilket kan orsaka viktuppgång).

Ps. Du menar väl HCLF (vegan) alltså high carb low fat? High fat low carb är jätte dåligt!

4 Mrs Vorona:

skriven

Jag utgår ifrån att du skriver specifikt om personer med överviktiga som gnäller och inte om alla. Det finns det lika många, som du, som kämpar med viktnedgången seriöst. Alla har ett eget ansvar för sin hälsa men varje fall är unikt. Orsaken till att man är överviktig är inte pga dålig karaktär utan problem av olika slag. Ja, fixa problemet då kan man tänka, men alla som någon gång haft ett svårt problem vet att det kan vara otroligt svårt att lösa. Du skriver att du hade en svår graviditet som var anledningen till dina nuvarande viktproblem. Jag antar att det är tungt för dig i perioder också. Jag tycker det vore bra om du skulle beakta den sidan också då du skriver.

Kommentera här: